estrella
|
 |
Στον Π.
« στις: Δεκέμβριος 06, 2006, 03:27:27 » |
|
Στον Π.
Φλου φίλε μου όλα είναι φλου… Όσα δεν φέρνει ο χρόνος,τα φέρνει η στιγμή.. Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ,στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ..βλέπεις οι δυο μας μόνοι δεν νοιώσαμε ποτέ,τώρα πες μου ποιόν,πες μου θα’χεις να τα λές..όταν θ’αγαπήσεις το γέλιο σου και την αναπνοή σου,και δεις πως έχεις κάτι να μας πεις..πες μου αν μ’αγάπησες,όσο ο ήλιος την αυγή,όσο ο γκρίζος ουρανός κάποιας άνοιξης βροχή..στα σκότεινα δωμάτια ειν’η ψυχή μας γυμνή και δε χωραν εκεί μυστικά,κι εσύ μονάχα ξέρεις πως η αλήθεια ειν’εκεί που η μοναξιά μου στον καθρεύτη κοιτά..πες μου αν θέλεις κάτι,κάτι απλό,μα αληθινό..κι είτανε κάπου προς το δείλι,όταν δακρύσαμε στο τελευταίο φιλί..but I’ll be sailin’,goodbye waivin’,to me the clown..Πού να γυρίζεις; Πες μας τι θα γίνει αν κάποτε αγγίξεις το κορμί σου,και το’βρεις τσακισμένο απ’τις πληγές,και γύρω σου,κούκλες χλωμές,ανίκανες ν’άκούσουν τη φωνή σου,κι οι αλήθειες σου,να σέρνονται,στο πάτωμα γυμνές… Είν’επικίνδυνη και θέλει προσοχή,θανάτου άγγελος σωματοφύλακας της.. Παυλάκη γύρω σου σωπαίνουν,τους φτάνει που ανασαίνουν,τι ζητάς,ξέρουνε τι τους περιμένει,στην πολυθρόνα βολεμένοι,τι ρωτάς..τώρα μόνος σαν τσακάλι στα βουνά τριγυρνώ,για το κλoύβιο τους κεφάλι,ούτε που θα νοιαστώ..voodoo child,σ’έναν κόσμο εσαεί,voodoo child,ναι η αγάπη μπορεί..κάποτε θα δεις πως όλα ειν΄αλήθεια..κανείς δεν σου’μαθε ποτέ,πως κάποια μέρα,θα χρειαστεί και να μισήσεις..Welcome to the show,νορμάλ το σκηνικό..στο μπάτσο βλέπεις πέρασε μονάχα η κοροιδία,να έχει την ψευδαίσθηση πως είναι εξουσία..αυτοί μιλάν την ώρα που ο ήλιος έγυρε το χάος ν΄ακουμπήσει..τους είδα..είδα την αμόρφωτη εξουσία εντολές να δίνει,το κράτος νόμιμο ληστή και τη βλακεία για εξυπνάδα να πουλάει στους δρόμους..βλέπω λαούς,εμπόρευμα να κρέμονται σαν τα σφαχτάρια,ναό του Σολωμόντα κι αρχηγούς,να παίζουν τη ζώη μας στην αυλή στα ζάρια..βλέπω χιλιάδες πια Χριστούς,που την αγάπη τους μ’ένα μαστίγιο αλλάζουν..είδα αδύναμους να ξεσπιτώνουν και τη γη να ισωπεδώνουν..λάσπη ο σκοπός σου,το χνάρι που άφησα για σένανε χαφιέ..ο Αλί ματώνει για μας..ποιοί είσαστε εσείς,που τα λόγια μας να κάνετε μπροσούρες,οτοβλεψίες,κρυπτομούρες,μ’ένα καλάμι στα μπαλκόνια,γι άνοιξης λέτε χελιδόνια,τα λόγια μας συνεντεύξεις σε φυλλάδες και άρες μάρες κουκουνάρες,να σας το πω κωλοαγάδες,απόκληροι παραμυθάδες,ποιοι είσταστε εσείς; Υποκριθείτε σ’εκείνον που τιμά,σ΄εκείνους που γεμίζουν τα κενά του σατανά,στην ύπαρξή σας..όχι άλλα είδωλα στα επικίνδυνα παιχνίδια..Στο δικαστή άγριο ληστή,τον σύραν ένα πρωινό,κι αυτός εκεί λέει στη βουή,φταίτε κι εσείς για τούτα εδώ..Ετούτη η πόλη με τρελαίνει,με γκρίζο χρώμα αρρωστημένο,ανίατο κελί μεγενθυμένο..Η Άννα μου’πε Παύλο η Αθήνα είναι τρελή,τη νύχτα ειν’ολοφώτιστη,τη μέρα σκοτεινή.. Συνέχεια μπερδευόμουνα μ’αυτους που εμπιστευόμουνα,κι οι αγώνες μου γι αντάλλαγμα μου δίνουνε μια τόση δα ζωή…. Μην μου μιλάς για τα παιδιά,που ψαχνουνε στους δρόμους,σαν τους αλήτες τους σοφούς,δεν ξέρουν από νόμους..υπερασπίσου το παιδί,γιατί αν γλυτώσει το παιδί,υπάρχει ελπίδα.. Τι να τις κάνω τις τιμές τους,τα λόγια τα θεατρικά,μες την οθόνη του μυαλού μου,χάρτινα είδωλα νεκρά..Να μ’αγαπάς… Οι απροσάρμοστοι υπάρχουν πάντα εκεί,εκεί όπου αρμόζουν οι καιροί…. Αντε,και καλή τύχη μάγκες….
..κι όπου γουστάρω πάω,και τρέχει ο άνεμος μπροστά..τον ήλιο ακολουθάω,κι ο μήνας έχει εννιά… (9/12/1990,Κόκκινος Μύλος)
ΥΓ: οποιος ενδιαφερεται,οπως καθε χρονο οι Απροσαρμοστοι παιζουν στη μνημη του Παυλου στο Rodeo club (Χευδεν 34,Πλατεια Βικτωριας,Αθηνα),στις 11 και στις 18 του μηνος,9:30 το βραδυ,10 ευρω εισοδος (με μπυρα) www.rodeoclub.gr
|