Δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το να μοσχοβολαει το σπιτι μας φρεσκο κουραμπιε τωρα που ειναι γιορτες…ε? Λοιπον, οι κουραμπιεδες ειναι ισως ενα απο τα πιο απλα στην παρασκευη ελληνικα γλυκισματα. απαραιτητα σκευη/εργαλεια>>> Φουρνος, ταψι, λεκανη, μιξερ, ψεκαστηρι απαραιτητα υλικα>>> 2 κουπες φρεσκο βουτυρο, μιση κουπα ζαχαρη,4-5 κουπες αλευρι(ή οσο παρει), 1 φακελακι μπεικιν, 2-3 σφηνακια ηδιποτον Μαστιχα Χιου, 2 κροκοι αυγων,2 χουφτες αμυγδαλα φιλε και φυσικα ζαχαρη αχνη εκτελεση> χτυπαμε μεσ στην λεκανη με το μιξερ το βουτυρο μεχρι να ασπρισει και επειτα προσθετουμε την ζαχαρη, τους κροκους, την Μαστιχα και στο τελος το αλευρι που το εχουμε ανακατεψει με το μπεικιν. Μολις ολο αυτο γινει μια μαζα, αφηνουμε το μιξερ, ριχνουμε στην λεκανη τα αμυγδαλα και δουλευουμε το μειγμα με χερια . Ετοιμο! Πλαθουμε σε σχημα κουραμπιε ή οτι αλλο θελουμε και ψηνουμε στους 160 μεχρι να ροδισουν………… Υπομονη, μολις βγουν οι κουραμπιεδες τους αφηνουμε για 5 λεπτα ακομα στο ταψι τους και επειτα τους ψεκαζουμε με (προσωπικα σιχαινομαι το ροδονερο) λιγο νερο αναμειγμενο με Μαστιχα Χιου. Ριχνουμε την ζαχαρη αχνη μεσα απο σιτα για να πεφτει αφρατη.
chronia polla!!
Καταγεγραμμένος
Το ενα απο τα δυο μου ποδια, ειναι μεγαλυτερο απο το αλλο..
Μα… στασου.. μυγδαλαααααα , οι κουραμπιεδες συνηθως παρασκευαζονται με μυγδαλα. anyways, super η γιαγια, τρελη φαντασια. Να της δωσεις τα συγχαρητηρια μου.
Καταγεγραμμένος
Το ενα απο τα δυο μου ποδια, ειναι μεγαλυτερο απο το αλλο..