το tripio μπεντίρ
|
Αυτό βέβαια είναι ένα φαγητό που γίνεται το καλοκαίρι και ειδικά όταν είμαστε στην Κρήτη,έτσι λοιπόν, έχουμε γυρίσει από το μπάνιο μας το πρωινό,στο Ροδάκινο,λίγο πιο έξω βέβαια,εκεί που αρχίζει ο χωματόδρομος και κατεβαίνουμε για τον μικρό κόλπο που δεν θυμάμαι πώς λεγεται,αλλά και μην τα λέμε όλα τώρα,και ξεκινάμε τη διαδικασία γι`αυτό το θε’ι’κό φα’ί’.
Υλικά: -κολοκυθοανθοί(μη ρωτάτε πόσους,όσους θέλουμε)πρέπει να είναι φρέσκοι πάντως δηλαδή ανοιγμένοι. -ρύζι(με το μάτι,δεν έχω δοσολογία ακριβή) -άνιθος -κρεμμύδι -αλάτι,πιπέρι βέβαια και λίγο αρίγανη -αα,και λάδι -και ό,τι άλλο μυρωδικό μας αρέσει(όχι όλα και γίνει αχταρμάς,λίγο μάραθο ας πούμε,αν έχουμε) Εκτέλεση: -ανακατεύουμε τα υλικά και -γεμίζουμε τσ` ανθούς με ένα κουταλάκι,θέλει λίγο γιατί υπ`οψη στο βράσιμο διπλασιάζεται το ρύζι -κλέινουμε προσεχτικά διπλώνοντας τα φύλλα και τοποθετούμε στο τσικάλι(λαδωμένο)σε σειρα,επίσης η γιαγιά βάζει και στρώσεις αμπελόφυλλα ενδιάμεσα,δεν ξέρω γιατί το κάνει αλλά για να το κάνει κάτι θα ξέρει -Βάζουμε ένα πιάτο από πάνω και γεμίζουμε με νερό,να τους καλυψει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά
Ε,αυτό είναι,τρώγονται και κρύοι και με πολύ γιαούρτι.
Και αφού έχουμε πέσει για σιέστα μεσημεριάτικη,διότι έχουμε φάει καμιά τριανταριά ανθούς,πάμε πάλι το απόγευμα στη θάλασσα να ρίξουμε καμιά βουτιά για να έρθουμε λίγο.
|